Måleri 2, januari -mars

Gbg 11/2 2010

Måleri 2, januari – mars 2010

Under denna period är det eget arbete med individuell handledning av gästlärare eller huvudlärare, som gäller för måleri tvåorna. Eleverna tecknar, målar, fotograferar, filmar, skulpterar och animerar. De gör installationer i något av våra projektrum eller agerar på andra platser.

Eleverna jobbar som bäst med sina ansökningar till olika konst och designhögskolor, de dokumenterar, skriver och presenterar. Bildlärar-antagningen är redan klar. Ansökningarna till Hdk, Fotohögskolan och konstutbildningarna i England och Amsterdam är inskickade för de elever som söker dit. Nu väntar ansökningar under hela våren med en topp runt 1 april då många konsthögskolor i Sverige tar emot sin ansökan.

Lärare under denna period är Kristina Müntzing, Magnus Larsson Sthlm, Bo Melin, Niklas Eneblom Sthlm och huvudläraren Catharina Tagg. I datasalen är Carl Johan Engberg gästlärare när inte Linda Tedsdotter eller Jill Lindström är där. Två dagars skrivarkurs med Malin Lindroth ingår i detta block.

Bilderna nedan är från projektet “Skolan som Stilleben” av Ossian Borén Måleri 2.