Stationer v14-15

Stationer V14-15

Under två veckor har eleverna chansen att fördjupa sig ett speciellt tema och ämne. Skolan erbjuder fyra olika kurser som man väljer en utav. Samtliga kurser leds av gästlärare vilket vi tycker är väldigt viktigt så att man kan få chansen till ett nytt samtal med en ny energi. Eleverna jobbar i grupper där avdelningarna och årskurserna blandas. Den 17 /4 kl.12-16 har ni chansen att ta del av vad som hänt på dessa kurser. Då har skolan Öppet Hus och ni är alla hjärtligt välkomna. En av kurserna redovisas även på Kulturhuset Blå Stället i Angered samma dag och pågår till den 8/5.

Animations -kurs
Vi jobbar med animation i olika tekniker.
Lärare: Lisa Jeannin

Kvinna i världen – ett samarbete med Kulturhuset Blå Stället.
Två veckors associationsmaraton för alla medverkande, där eleverna inleder arbetsprocessen med en kollektiv mindmap och via en anarkistisk redigering jobbar fram en utställning. Allt i Kristina Lugns anda – ”med åsnesvansen fullt synlig”.
Lärare: Nina Bondeson

Mörkrets makter
Våld ondska och mörka tankar. Vi jobbar med tuschteckning som bas, på det kommer vi att lavera i svartvitt och/eller färg.
Lärare: Andreas Korsar

Konst i det offentliga rummet– ett samarbete med Kollektivverkstan i Göteborg
En minikurs som handlar om hela processen när det gäller “Konst i det offentliga Rummet”. Det menas att man precis som det kan gå till i verkligheten får ett uppdrag till kända platser eller objekt. Man skall efter ritning och beskrivning, skissa, bygga modell och göra materialprover och sedan presentera förslagen inför en “låtsas-jury”.
Lärare: Mia Frankedal