Strax innan jul.

Seminarium, julfest, fortbildning för lärare och God Jul

Sista veckan innan jul har varit hektisk och fullspäckad med olika aktiviteter. Huvudlärarna har bl. a haft enskilda utvecklings/konstnärssamtal med sina elever och klassvis har man gjort utvärderingar av höstterminens verksamheter.

På tisdag kväll ordnade skolan fortbildning för sin personal. Inbjuden gäst och talare var Yvonne Rock som samtalade om sin flerdimensionerade yrkesverksamhet. Det blev en mycket en mycket lyckad kväll.

Yvonne Rock var en av grundarna till Västanå Teater (1979-1995) och arbetade på teatern som teaterchef. Mellan 1995-1999 var Yvonne en av initiativtagarna till Judiska Teatern i Stockholm och hon arbetade där som Teaterchef under 4 år. Yvonne har även varit konsult/projektledare till Margot Wallström under hennes period som ungdomsminister samt under hennes period som Kulturminister. Vidare har Yvonne arbetat som projektledare för invigningsprogrammet för Holocaustknferensen under ledning av Stadsminister Göran Persson och som projektledare för “En kväll för Anna Lindh” på Stockholms Stadsteater 2004. Som samordnare för Mångkulturåret (2006) överlämnade Yvonne SOU:n (2007) Mångfald är Framtiden till Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Detta uppdrag följdes av en insats som informationschef för Kulturutredningen (2008) och därefter en anställning som projektledare för invigningen av Sveriges ordförandeskap i EU på Skansen (2009) Yvonne arrangerar, planerar och genomför seminarier och dialogmöten för Stiftelsen framtidens kultur under 2009,2010,2011.

På torsdagen hade tre av skolans sistaårselever ett halvdagsseminarium där de presenterade och pratade om sina arbeten inför hela skolan. Det var väldigt givande och det blev ett mycket bra samtal om elevernas verk och deras arbetsmetoder och tankar kring sin skaparprocess. Kvällen avslutades med en stor gemensam julfest med alla skolans elever och lärare. Det serverades ett fantastiskt julbord tillagat av skolans elever och lärare.

Slutligen vill jag önska alla en riktigt God jul och Gott nytt år.

4 thoughts on “Strax innan jul.”