Alter Ego

Eleverna har under två veckor utvecklat olika alter egon. Andreas Korsár som varit gästlärare, har tillsammans med huvudlärare Henrik Persson gett oss mindre halvdagsuppgifter vars syfte har varit att kliva ur oss själva och vår egen handföring, idévärld etc. En del elever har djuplodat i tidigare bekantskaper, andra har utgått från en nästan blank yta och stiftat bekantskap med helt nya ansikten.

Wikipedia säger:
An alter-ego is a second self, a second personality or persona
within a person,
who is often oblivious to the persona’s actions. It was coined in the
early nineteenth century when dissociative identity disorder was first described by psychologists.
A person with an alter ego is said to lead a double life.

Det har varit intressant att ta del av varandras alter egon som inte sällan speglar sidor och beteenden i den egna personligheten, som av olika anledningar inte får komma fram.

Redovisning med diskussioner.

181 thoughts on “Alter Ego”

1. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
    a comment is added I get three emails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?

Bless you!