En pågående process av Henrik Persson som kan ses från Kastellgatan till och från under perioden 10–16 april.

På Långfredagen hade Henrik Persson, huvudlärare i grafik vernissage och visade verket MAKE WAR RUGS – NOT LOVE (Until Further notice) på Galleri 54. Nils Gabriel Edvinsson, en före detta Dômenelev hade livejam under vernissagen.

MAKE WAR RUGS – NOT LOVE (Until Further Notice) är en pågående process där en väv växer fram. Titeln syftar dels till ett land präglat av oro och avvaktan. Avvaktan på nya direktiv, de senaste siffrorna och en ny riktning på smittkurvan.

Jag tänker på vardagen som ockuperad av en osynlig gäst. En gäst som trots att den inte syns infiltrerar varje situation, och anas i varje rum. Jag vill transformera ner den här tiden i ett långsamt och reflekterande medium. Att bygga om en gammal skulptur till en vävstol känns som det enda vettiga jag kan göra just nu. Titeln refererar även till de ”krigsmattor” som började vävas under Sovjetunionens ockupation av Afghanistan 1979. Dessa mattor vävde in Kalashnikovs, handgranater, stridstanks m.m. istället för traditionella geometriska mönster. Efter 2001 och USAs närvaro i landet adderades referenser till 9/11, drönare och andra vapentyper.

Utställningen bygger vidare från projektet HÖJD BEREDSKAP, där jag utgick från MSB:s skrift ”Om krisen eller kriget kommer”. Projektet fokuserar på vår förmåga/oförmåga att ta in och relatera till risk- och krisberedskap.